Днес отбелязваме Световният ден на книгата и авторското право! С празнуването

...
Днес отбелязваме Световният ден на книгата и авторското право! С празнуването
Коментари Харесай

„Книгата е може би най-сложното и велико чудо от всички чудеса - 20 цитата за книгите и четенето

Днес   означаваме Световният ден на книгата и авторското право!

С празнуването на този ден в целия свят, ЮНЕСКО се стреми да предизвиква четенето, издателска активност и отбраната на интелектуалната благосъстоятелност посредством авторското право. Денят е честван за първи път през 1995 година.

23 април e алегорична дата за международната литература. На тази дата са умряли Сервантес, Шекспир и Инка Гарсиласо де ла Вега. Това е датата на раждане или кончина и на други изтъкнати създатели като Морис Дрюон, Халдоур Лакснес, Владимир Набоков.

 книга четене Istock

Всеки един от нас знае, че книгите са благосъстояние, магия, метод да се обогатим и съхраним като човешки същества. Посягаме към книгите, когато търсим развлечение, бягство, разтуха или пък малко усмивки. Те са наши правилни приятели през целия ни живот!

Ето за какво точно през днешния ден взехме решение да ви вдъхновим, като ви напомним някои от най-красивите цитати за магията на книгите и четенето. Настанетене се комфортно и ги прочетете:
Красиви цитати за книгите и четенето 20 фотоси  Красиви цитати за книгите и четенето  Красиви цитати за книгите и четенето  Красиви цитати за книгите и четенето  Красиви цитати за книгите и четенето
 магическа топка Edna.bg
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР